Gå till Meny och Kort om kommande

OBS! Fiket behöver mer folk nu
Läs mer >>>!

Folkmusikhuset "Skeppis" i Stockholm
Vår historia

Föreningen Folkmusikhuset "Skeppis" i Stockholm bildades år 1979 och satte år 1981 igång sin verksamhet i Skeppsholmens folkhögskolas lokaler. Föreningen är ideell och har i alla år drivits av många engagerade entusiaster, som samordnats i olika arbetsgrupper som sett till att allt fungerar. Folkmusikhuset har bibehållit sig sedan 1980-talet och fortsatt sin verksamhet t.o.m. idag på 2020-talet.

Föreningen folkmusikhuset "Skeppis" har alltså hittills hållit igång i hela 43 år. Wow!

Föreningens ändamål är att sprida folklig dans, musik och sång, främst svensk och nordisk. Verksamheten är också företrädesvis inriktad på akustisk musik. Grunden i verksamheten har varit och är att det är ett öppet folkmusikhus för alla. I mån av utrymme är då Folkmusikhuset även öppet för kulturformer som är folkmusiken närstående. Folkmusikhuset i Stockholm är alltså främst en mötesplats för spelmän, musiker, sångare och folkdansare. Föreningen är dessutom demokratisk, partipolitiskt och religiöst obunden.

Bild på
Skeppsholmens Folkhögskola

Föreningen Folkmusikhuset "Skeppis" i Stockholm är idag fortfarande en ideell förening, som drivs av flera volontärer och har sedan 2017 ett samarbete med Kulturens Bildningsverksamhet. "Skeppis" har i alla år fortsatt att vara en mötesplats för alla engagerade i folkmusiken och folkliga dansen från alla möjliga håll.

Föreningens huvudsakliga evenemang hålls veckovis på söndagskvällarna med bredden att kunna erbjuda en mängd olika aktiviteter helt gratis till våra besökare. Dansinstruktioner, visstugor, låtstugor och kurser. Det följs sedan av några timmars spel-till-dans för alla besökare i stora danssalen, men också samtidigt en stor lokal där besökare kan musicera tillsammans i. Folkmusikhuset har även alltid haft ett öppet café med prisvärd och god fika, vilket har uppskattats och täckt för föreningens omkostnader för bl.a. lokalhyra.

Folkmusikhuset arrangerar även två extra evenemang per termin, vilket är fredagskvällar med inbokade artister som håller konsert och spelar till dans. För dessa kvällar tar folkmusikhuset en inträdesavgift för att täcka omkostnaderna för lokal- och artistbokning. Folkmusikhuset "Skeppis" i Stockholm kör fortfarande på och det är tack vare den engagerade gemenskapen som funnits. För att kunna fortsätta denna folkliga verksamhet behöver föreningen också hjälp och alla som kan tänka sig vilja bidra med något uppskattas!

Många personer är engagerade i Folkmusikhusets alla arbetsgrupper. En styrelse finns för det övergripande verksamhetsarbetet och det mesta praktiska arbetet sköts sedan av arbetsgrupperna. En föreningstidning med aktuella nyheter skickas ut fyra gånger per år till våra medlemmar. Föreningen går även ut med händelser på sociala medier och på youtube. Ett par gånger år hålls dessutom föreningsmöten i form av ett medlemsmöte och ett årsmöte samt även funktionärsmöten.


Kontakta Folkmusikhuset!
Uppdaterad 2022-05-23
Bengt Kjellberg

Om du inte hittar den information du söker, eller har andra frågor ring eller smsa till: 0769‑12 90 11.
- -
Telefontider:
Mån - Fre 15 - 20,
Lör och Sön 12 - 18.

Om vi inte kan svara, lämna gärna ett meddelande!

OBS! FÖRBUD mot alla nötter hos oss. Personer är mycket allergiska!
OBS! Fiket behöver mer folk nu
Läs mer >>>!

Kort om kommande:

Låtstugor och Visstugor även på YouTube och Zoom

Se Folkmusikhusets film, gilla den på YouTube!

Prenumerera här!
Du får meddelande, varje månad eller när sidorna förnyats

QR-kod

Scanna QR-koden för att automatiskt ladda sidan i din mobil.