Go to the Menu and Latest news

 

Sorry, this text is mainly in Swedish. Google translate!

Spelkurs i svensk säckpipa
med Olle Gällmo

Välkomna till en spelkurs i svensk säckpipa söndagen den 8:e mars på Folkmusikhuset på Skeppsholmen (Skeppis) i Stockholm.

Lärare är Olle Gällmo som de senaste åren hållit flera kurser i Tyskland och även på hemmaplan i Sverige. Kursen fokuserar på låtar och spelteknik, inte på rörblad eller annat tekniskt underhåll. Det betyder att du som deltagare måste ha en pipa som är i bra skick och välstämd i A = 440Hz. Av hänsyn till andra kursdeltagare kan vi inte lägga mycket tid på att hjälpa enskilda personer med stämningsproblem. Om intresse finns kan det eventuellt finnas möjlighet att hyra ett välfungerande instrument. Ange detta vid anmälan i så fall.

Kursinnehållet kan anpassas efter deltagarnas önskemål, men grundtanken är att vi spelar minst en låt som är mycket enkel och som många kanske redan kan, där vi fokuserar på speltekniska tips snarare än på själva låten, minst en lagom svår låt där låten i sig kommer i fokus, och till sist något knepigare att bita i, att ta med hem och jobba vidare med efter kursens slut. Vad som är "enkelt", "lagom" och "knepigt" i sammanhanget, beror förstås på vilka ni är som går kursen. Vi spelar normalt utan noter, men alla deltagare kan få med sig noter hem.

Efter kursens slut finns det goda möjligheter att stanna kvar på Skeppis och jamma eller spela till dans för de som är intresserade. Det går att köpa både enklare mat och fika på plats från kl 18 och Skeppis har öppet till sent, "så länge det finns någon som vill dansa".

Se också vårt Facebookevenemang

Söndagen den 8 Mars 2020 15:30-18:30
Plats: Skeppsholmens Folkhögskola, se karta
Max antal deltagare: 8
Kostnad: 300 kr per deltagare (250 kr för medlemmar)
Anmälan: Senast 25/2, till Susanne Gräslund

Du kan ta med smörgås och kaffe eller liknande, eller vänta tills fiket öppnat, ca kl 18. Du får gärna ha med inspelningsapparat.


Upplysningar:
Susanne Gräslund

Uppdaterad 2020-02-05
Arne Kjellman

Latest news:

Sunday September 6. we open for the autumn

Friday September 25. Concert and dance with
Ralsgård & Tullberg kvartett

Prenumerera! Du får meddelande, varje månad eller när sidorna förnyats
Gå med i listan
Gå ur listan  
Din e-postadress: