Go to the Menu and Latest news

 
Note! Skeppis is closed because of the Coronavirus outbreak.!

Sorry, this text is mainly in Swedish. Google translate!

Exklusivt fredagsnöje på Skeppis

Svenskt folkligt i en mångfald dialekter med intima konserter och dans som är innerlig och meditativ eller vildsint uppsluppen - alltid hög kvalitet!

The information below is outdated!

<<< Fredag 28 maj 2021 kl 20.00. Konserten streamas.

Bild på
Torbjörn Näsbom och Josefina Paulson

Josefina Paulson och Torbjörn Näsbom

Ett möte mellan två nyckelharps­traditioner och generationer livesänds direkt från Folkmusikhuset Skeppis hem till er! Vi hoppas att ni vill stödja vår fortsatta verksamhet genom att skicka ett bidrag!

Josefina Paulson har spelat nyckelharpa sedan 1992 och har utvecklat en djup förståelse för den musikstil hon har växt upp med, den Västmanländska. Hon har turnerat världen runt som solist, blev Riksspelman 2008, Bror Hjort-stipendiat 2011 med motiveringen ”tekniskt briljant, ett engagerat fram­trädande på nyckelharpan med både traditionen i fokus och ett personligt skapande och nydanande”, samt Årets Artist vi Folk- och Världsmusikgalan 2016. Hon har också vunnit VM i nyckelharpa 2016 i Österbybruk.

Josefina spelar mycket utomlands, särskilt i Italien i gruppen Ciumafina, med dragspelaren Stefano Delvecchio, och i Belgien och Frankrike med SIRUS.

Torbjörn Näsbom växte upp i Tierp i Uppland och lärde sig i unga år att spela fiol av sin far. Men mycket tidigt träffade han och spelade tillsammans med några av 1900-talets största profiler inom svensk folkmusiktradition: Viksta-Lasse av vilken han fått sitt största kulturella arv vad gäller folkmusik, Eric Sahlström samt Sture Andersson i Åkerby.

Vid 2014 års riksspelmansstämma i Umeå tilldelades Torbjörn Näsbom zornmärket i guld. Denna utmärkelse delas ut till synnerligen framstående traditionsbärare. Med motiveringen För virtuost, mästerligt och traditions­medvetet spel på fiol och nyckelharpa innehar nu Torbjörn det som anses vara en av de absolut mest ärofulla utmärkelser en svensk spelman eller spelkvinna kan få.

Genom sin virtuositet och entusiasm har han tagit med sig folkmusiken in i det professionella musikutövandet och kunnat presentera svensk folkmusik på scener över stora delar av världen.

LIVESTREAMING

Konserten ligger kvar en vecka på Facebook live (startar ca 16 min in).
https://www.facebook.com/skeppisfolk/videos/290395089471973

Du som tittar får gärna skänka en summa via Swish nr 1233862752 eller till PayPal.me/folkskeppis (@folkskeppis) för att möjliggöra Folkmusikhusets fortsatta verksamhet!

Se också vårt Facebookevenemang

Konserten arrangeras i samarbete med KULTURENS bildningsverksamhet

Välkomna!

Kontakta Folkmusikhuset!
Uppdaterad 2021-05-29
Arne Kjellman
Note! Skeppis is closed because of the Coronavirus outbreak.!

Latest news:

Låtstuga/visstuga: YouTube (Playlists) _New!_

Sundays May - September(?) "Buskspel" (jam) in Vitabergsparken

Prenumerera! Du får meddelande, varje månad eller när sidorna förnyats
Gå med i listan
Gå ur listan  
Din e-postadress: