Go to the Menu and Latest news

 
Note! Skeppis is closed because of the Coronavirus outbreak.!

Sorry, this text is mainly in Swedish. Google translate!

Valfrid Rönnlund -
ett spelmansporträtt

Välkommen till en härlig konsert livesänt direkt från Folkmusikhuset Skeppis hem till er! Vi hoppas att ni vill stödja vår fortsatta verksamhet genom att skicka ett bidrag!

Bilder på Isak Eriksson,
Magdalena Eriksson och Valfrid Rönnlund

Söndag 21 mars 2021 kl 20.00! Konserten streamas.

Valfrid Rönnlund - ett spelmansporträtt är ett musikaliskt samarbete mellan de ångermanländska riksspelmännen Magdalena Eriksson från Gottne och Isak Eriksson från Säbrå. Projektet blåser liv i en nästan utdöd folkmusikskatt i Ångermanland som i över 70 års tid förvaltades och utformades av bonden och spelmannen Valfrid Rönnlund i Rö.

Genom ett lapptäcke av notsamlingar, muntliga berättelser, nyfunna glasplåts­samlingar, intervjuer med släktingar och inte minst Svenskt Visarkivs rull­bands­inspelning från 1953 med den då över 80 år gamla Valfrid framträder en skymt av hans liv och musik, både som en tänkande och medveten traditions­bärare samt musiker så väl som i samklang med andra äldre spelmän från landskapet.

Isak Eriksson från Säbrå, Härnösand, är riksspelman på låtar från Ånger­man­land. Soloskivan “Bullbiten” som släpptes 2019 har rosats av recensenter i så väl tidningen Lira som Spelmannen.

Magdalena Eriksson från Gottne, Örnsköldsvik, är också riksspelman på låtar från Ångermanland, har en musikerkandidat inom svensk folkmusik från Kungliga Musikhögskolan, har ett släppt ett flertal album och gjort turnéer med bland annat Bjäran och Västanå teater.

LIVESTREAMING

Konserten kommer att streamas live kl 20.00 på vår Youtubekanal: https://www.youtube.com/watch?v=zkDeV9KE2TA

Du som tittar får gärna skänka en summa via Swish nr 1233862752 eller till PayPal.me/folkskeppis (@folkskeppis) för att möjliggöra Folkmusikhusets fortsatta verksamhet!

Se också vårt Facebookevenemang och ett inlägg om Valfred Rönnlund på Facebook.

Konserten arrangeras i samarbete med KULTURENS bildningsverksamhet och med stöd från Musikverket, Region Västernorrland och Ångermanlands Spelmansförbund.

Välkomna!

Kontakta Folkmusikhuset!
Uppdaterad 2021-01-21
Arne Kjellman
Note! Skeppis is closed because of the Coronavirus outbreak.!

Latest news:

Sunday March 21. Concert: Valfrid Rönnlund - ett spelmansporträtt with Magdalena Eriksson and Isak Eriksson
(live-stream!)

Prenumerera! Du får meddelande, varje månad eller när sidorna förnyats
Gå med i listan
Gå ur listan  
Din e-postadress: