Leider ist diese Seite bis jetzt nur auf Schwedisch. Google translate!

Border morris

Kom och prova border morris. Det är en kraftfull, dynamisk, livlig och annorlunda dansform som kommer från gränsen mellan England och Wales. En mycket levande tradition i England och andra länder.

2.jpg

Dansas normalt av fyra till åtta personer med pinnar och det är olika figurer och mönster. Stegen är enkla och figurerna är det som gör det roligt. Efter en timme kan man hänga med på en dans.

Dansen har sina rötter flera hundra år tillbaka men alla grupper gör sina egna varianter, så gruppen har stor frihet i hur man vill utföra den. Det var ett sätt att visa upp sig och tigga pengar. Det var inte tillåtet eller rekommendabelt att tigga så de klädde i sig svarta fransiga kläder och svärtade ansiktet för att inte bli igenkänd, men Fylgja använder svarta masker i stället.

Detta är Sveriges enda border morris-lag och det startade för drygt två år sedan och uppträder redan några gånger per år. Musiken är ofta säckpipa, trummor, durspel eller flöjt. På YouTube finns det fler klipp med bl a Fylgja Border Morris. Frågor kan skickas med det här formuläret!

Välkommen att prova på, tre söndagar:
18 mars 16:30 Segelsömmarsalen
22 april 16:30 Segelsömmarsalen
20 maj 16:30 Segelsömmarsalen

När gammeldansen börjar klockan 18 flyttar vi till rum Sjösala.

Välkomna!
Fylgja Border Morris


Kontakta Folkmusikhuset!
Uppdaterad 2018-01-24
Arne Kjellman

Kurz über das kommende Programm:

Sonntag 7. April "Skeppis sångskola" mit Nina (Anmeldung erforderlich!)

Sonntag 21. April
Montag 22. April

Prenumerera! Du får meddelande, varje månad eller när sidorna förnyats
Gå med i listan
Gå ur listan  
Din e-postadress: